« Tillbaka till hemsidan

Joys blogg

Vuxenutbildningen i Östhammar

Jag vänta och vänta…

Hejsan allihopa hoppas alla är mår bra det är dags att skriva lite sammanfattning kan man säga under hela månaden vad som har hänt ju jag har varit på arbetsförmidlingen för två veckor sen och anmält mig som arbetslös typ eftersom det gick inte som bra för den tjänsten som jag har sökt fick veta genom ett samtal från chefen att tjänsten är fortfarande i vila läge alltså ingen som har fått den eftersom kommunen vill spara pengar ville inte anställa mer personal istället drar ner personal vilket tycker jag är hemskt dåligt det behöver verkligen mer personal på äldreboende värsta fick  jag avslag av min havandeskappenning visst vad ska man säga ”jag förstår”.

Det var dåligt plannering av arbetsgivaren tycker jag vill inte säga mer om det. Ärlig talat lite besviken kände jag.

Klart jag mår bra i alla fall och bebisen i magen också. Jag försöker inte tänka så mycket om jobbet just nu men saknar så klart mina underbara kollegor och vänta och förbered inför förlossningen men det kan hända att jag känna lite nervös och spänd i hela kroppen när det är beräknat datum är så nära om två dar men ingen bebis än. Vi få se när den kommer kan inte vänta länge vill gärna se hon/han.
Ju då det var allt för ikväll nati…nati…och njut och vara glada varje dag av livet som vi har nu.

Skriv en kommentar

Hemma med min mage…

Hallo…hallo på er allihopa dags att skriva lite info om jobbet, mig och min växande magen. Sista inlägg skrev jag om minisemester ju semestern som vi var hade gått bra varm och skönt och mycket trevligt köpt lite saker därifrån och vi var jättenöjda. Det var bara en vecka och det känns som det gick för fort.

Efter semester då var jag tillbaka till jobbet och jobba några dar i slutet av September. Vill gärna jobba några dar till till october men orka inte p.g.a foglössning. Jättejobbigt tycker jag. Så nu är jag hemma och magen växer och bebisen sparka för fullt. Glad jag blev att vänta på mitt andra barn och lite nervös inför förlossningen.

Nu är jag hemma med pojken och bebisen och hitta nånting att göra ibland kan det vara tråkigt och inte jobba saknar mina arbetskollegor och att jobba men så är det i livet. Vi få se hur  ska det bli nästa år om man prova nåt annat istället om jag ska jobba vidare på samma platsen eller våga ta ett ny utmaning i livet. Vi få se hmmmmm….????? Just nu jag bara njuta denna stunden med mina kära och nära och väntar med den lilla ängel ska komma. Can’t wait to embrace this precious gift from God…Spännande!

image

Dagens bild hemma hos mig med mina två bussiga sällskap medan gubben jobbar. Det var allt hejdå på er puss…och happy halloween till alla.

Skriv en kommentar

Semester dags…

Hej på er allihopa hoppas att ni mår bra. Om ni fråga mig ju…ju jag mår bra förutom ont i bäckenet och kramp i benet. Ja det har varit ett tåg sen jag skrivit sist. Jag var mycket upptagen på jobbet och hemmet. Jobbade en hel del på sommar mycket evenemang och firandet på helgerna. Tyvärr är det så att sommar börjar ta slut morgnarna börjar bli kallare och  mörkare tidig på kvällarna.Trist!    

Men jag är ju glad ändå för att jag är på min mini semester jag brukar kalla. Den här veckan och nästa vecka. Härligt! Ta det lugn och vila mest det kan jag behöva eftersom jag klarade jobba heltid hela sommaren nästan. Det har varit en fin och betydelsefullt stund att jobba och va med till de gamlingarna. Härliga och duktiga unga och äldre vikarier att jobba med. Jag försöka jobba till september vi få se om jag orkar…här är lite bild just idag på min vän barn kalas.Trevlig helg allihopa….vill sova nu godnatt på er.
 

image

image

                                        

2 Kommentarer

En vacker helg på jobbet.

image

En vacker helg på jobbet…så här trevligt och mysigt hade vi på jobbet i helgen ordning och dukat innan middag.

image

Och så här såg ut ute vid engång entri på arbetsplatsen under eftermiddag. Fint och soligt väder!
Sommar är verkligen här…kände den starka och strålande solen som sken. Vi passade på och va ute med de boende. I helgen var lite xtra speciellt dag eftersom det var morsdag anhoriga kom, hälsa på och firade med sina nära kära mormor, farmor, och mor el, en vän. Roligt att se de anhöriga i såna tillfälle. Hoppas att det skulle bli så här fint varje dag bara sitta ute gör sällskap med de äldre ta en kopp kaffe och känna utan stress. Hmmmm…
Och idag är jag ledig efter långa pass. Så jag bara njuta varje sekunder med min son det känns som att har inte hunnit uppleva dem fina stunden när han var liten bebis tiden gick så fort tycker jag. Nästa år så ska han börja gå i forskolan. Ojojoj…

1 Kommentar

Hade en trevlig Blogglunch idag.

image

Hej allihopa idag har jag varit i uppsala och hade en trevligt blogglunch tillsammans med andra bloggare och så klart Monica som ordnade träffen. Så kul att träffa andra vi har pratat så klart om själva bloggande, åsikter, och ätit mat. Mums…mums det kan jag säga orka inte mer under fikat då va det glass. Tack Monica. Nu kan jag blogga med min mobil telefon genom en app som gör oss lättare och smidigare att blogga. Tack vare Calle som hjälpte oss med det.

2 Kommentarer

Våren är här.

Hejsan allihopa hoppas alla mår bra. Ju det har varit en lång vinter i år tycker jag och jag tror alla också. Man vet aldrig om det är vår el, vinter fortfarande eftersom det har aldrig varit varm på nätter. Jajaja…vill inte klaga så mycket om det. Nu är våren här.

På jobbet fick jag prov anställning nu i april till sommar och förhoppningsvis blir jag anställd hoppas hoppas!!!!

Ju det är bara ha tålamod på saker och ting. Jaha tålamod det inte alla ha det. Särkskilt om man jobbar med äldre. Ibland under fika paus el, våra rast på jobbet oftast prata vi om hur ska vi bemöta bra varje individer som till exempel anhöriga och arbetskamrater på jobbet nästan alla intressanta ämne som involvera på jobbet. Jag gillar mera såna diskussioner.

Ofta märker jag att det finns kurser till anställda personal som till exempel förflytningsteknik, demenskurs, livet till slut informations o.s.v och sen fråga jag till de anställda varför vi som vikarier som är undersköterska utbildad el, till o med de som outbildad vikarier kan inte vara med och delta och få information också det skulle bli bra för oss som jobbar. De sa att det finns för oss vikarier som kallar introduktionsprogram där lär man förflytningsteknik. Jag har aldrig blivit inkallad på sånt sedan när jag jobbade första gången. Hoppas att vi som vikarier på jobbet kan vara med kanske nästa gång el, in the future…

Bye for now ska jobba snart….

1 Kommentar

Hallo…där och allihopa.

Ojoj…joj…joj det var ett tag sen när jag skrev sist men…men nu är jag tillbaka igen saknar verkligen att skriva. Äntligen datan  fixad för en månad sen tack vare för min man som var jättesnäll och fixade min data. Jaja…det hände så mycket för året 2013 för mig har tagit körkort och jobbat en hel del har hänt ibland åtta el, nie dagar i stryk . Och snart ska vi renovera gamla farstun eftersom den är inte bra skick. Och känns som tiden går för fort som vanlig igår var jag ledig från jobbet och passa på ta en lagom promenad med strålande vädret, kändes som sommar nästan.

Apropå sommar jag ska jobba hela sommar det ska bli trist samtidigt kul att jobba när det är fint ute förhoppnings vis. Jag ser fram emot detta. Just nu jobbar jag som vanlig men fick flera turer från olika avdelningar. Jag få nog vänta kanske tills jag bli förfråga om en tjänst annars söker jag annat ställe där kan jag jobba med schema…hmmmm.

Jag för hoppas att det är många där ute sitter vid sina datorer som läser och följer våra blogg det kan vara intressant. Jag är så jätte…jätteglad forresten att tagit körkortet. Det betyder väldigt mycket för mig framför allt att ta sig på jobbet och lämna pojken på dagis. FRIHET!!!

Jaja…hej då på er och ses nästa gång mwaaaaaaaaaa…här är word of wisdom in life till alla.

 

4 Kommentarer

Några bilder om jobbet.


Vackra och fräscha blommorna som rosor gör pensionerna glada jag såg hur de reagera när det står en vas med blommorna.

Skriv en kommentar

Det är vinter igen.

Hejsan svejsan i’m back ju det var länge sen jag har tänkt faktiskt på att skriva och kolla läget på min blogg men..men…jag har inte hunnit det eftersom jag hade så mycket att göra på dom senaste veckorna. Har börjat ta körkortet på allvar och tagit intensive lektioner i Sala visst många fråga mig varför i Sala? när det finns närmaste trafikskolor som ligger i Uppsala. Ju en av anledning att det inte så mycket trafik i Sala och hörde av många som tog körkortet som jag känner att de tog körtkort där och är bra och inte så där svårt. Det var inte så där lätt och snabb som jag trodde det kosta pengar och ta sig dit.

Nu vänta jag på min uppkörning på andra gången. Spännande och känner jag mig nervös. Huhuhu…jajaja bara kämpa på. Aldrig ge upp!
Och nu är det vinter igen. Gud! var har tiden tagit i vägen det känns som allting gå få fört nu och inte hinner nästan allt med julklapp till exempel. Jag jobbar också en hel del. Massor av evenimang som födelsedag och en kommande julfesten är på gång. Det ser jag fram emot.

Men just nu eldning och skottning är mina hus arbetsuppgifter eftersom snön är här nu och kylan börjar.

Hoppas att det inte så hård vinter i år och nästa år. Lagom snö och kallt det hoppas jag.

1 Kommentar

En vanlig vecka.

3 Kommentarer